Priadka morušová 100g

1,90 €
Bez dane
Kód:

Prírodne krmivo pre terárijne zvieratá, koi kapre, hmyzožravé exoty alebo ako prímes pre lov rýb. Obsahuje vysoký podiel proteínov. Krmivo je vhodné aj pre Agamy bradaté alebo aj ako krmivo pre korytnačky. Slúži ako maškrta pre spestrenie stravy. 100% prírodné, bez chemických úprav.

Analytické zložky: surový proteín 52%, surový tuk 28%, vlhkosť 12%, surový popol 4%, surové vlákno 4%.

Pri tomto krmive je vysoká trvanlivosť, skladujte iba v suchu.
Nieje určené na konzumáciu pre ľudí.

Balenie: 100g v PVC sáčku

Množstvo

redeem
Za tento produkt nie sú dostupné žiadne prémiové body.


Priadka morušová je stredne veľký žltavobiely motýľ z čeľade Bombycidae s rozpätím krídel až do 45 mm, ktorý je známy ako producent hodvábu. Z hľadiska svojej reprodukcie je celkom závislý od človeka, lebo vo voľnej prírode sa už nevyskytuje. Momentálne žijú vlastne len pre hodváb. Priadka ako taká, ale hodvábne vlákno neprodukuje, sú to jej húsenice, ktoré sú kľúčové pre výrobu hodvábu. Malé húseničky prežijú celý svoj život na podstielke z morušových listov. Prvé tri dni striedavo jedia a spia a po troch dňoch už ani nespia a len neustále prijímajú potravu. V Číne sa morušovník pestuje vo forme nízkych kríkov, aby sa jeho listy, pokrm larvy priadky morušovej, dali ľahko odtrhnúť. Za stáročia kultivácie sa neraz experimentovalo aj s inou potravou, ale ani zďaleka nič neprekonalo listy morušovníka. Chov priadok sa sústreďuje na dvojmesačné intenzívne obdobie na jar. Vajíčkam, ponechaným na chladných miestach od minulej sezóny, sa umožní liahnutie hneď, ako sa na morušovníku objavia prvé lístky. Húsenice sa liahnu asi 8 dní a potom sa takmer mesiac vykrmujú morušovými listami. Počas tohto obdobia sa ich hmotnosť zvýši asi 10 000 krát. Priadky majú rady teplo, sucho a čisto a neznášajú zimu, vlhko a špinu. Prekáža im aj hluk a zápach vyprážaných rýb.

chat Komentáre (0)

Získajte najnovšie novinky a špeciálne zľavy

Odber noviniek môžete kedykoľvek zrušiť. Ak to chcete urobiť, kontaktujte nás.